Köylünün Yöresel lezzetleri
MERCİMEK BATI
Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kısırlık-köftelik bulgur
- 1 kase iri dövülmüş ceviz içi
- 1’er tatlı kaşığı kuru nane ve reyhan
- 300 gr asma yaprağı(bir kaç kez yıkayıp 5-10 dk haşlayalım ki hem tuzu çıksın hem de yeme kıvamında olsun)
HazırlanışıMercimeklerimizi yıkayıp üzerlerini geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakalım.(suyunu çektikçe kaynar su ilave edebiliriz.). Hafif ateşte pişirelim ki mercimekler kabuklarından ayrılmasın. Mercimekler pişince ocağın altını kapayıp 1 su bardağı kısırlık bulgurumuzu ekleyip karıştırıp tenceremizi kapatıp hem dinlenmeye hemde soğumaya bırakalım. O bir tarafta soğurken biz kuru soğan, domates, biber ve diğer bütün malzemelerimizi ince ince kıyıp soğuyan karışımımıza ekleyelim.(batın özelliği ılık ve sulu yenmesidir. Su ayarını güzel ayarlayalım gözünüze az gelirse ılık su ekleyebilirsiniz.). 3 yemek kaşığı salçayı suyla inceltip karışıma ekleyelim. Tuz, nar ekşisi , limon ve kuru baharatlarını da ekleyip batımızı karıştırıp büyük servis kasesine alalım en son üzerine ceviz içimizi serpelim. Batımız hazır ama yenme şekline gelince servis tabağımıza önce 1 dilim ekmek koyup sonra 1 kepçe batımızdan koyalım. Kaşığımıza batımızla ıslanmış ekmeğimizden ve battan alıp asma yaprağının arasına koyup gelişi güzel sararak yiyelim. Afiyet olsun.

KEŞKEK
MAYALI
TOKAT KEBABI
Tokat denilince akla gelen en lezzetli yemeklerdendir tescil edilmiştir ve Tokatın her yerinde
yapılan ama Pınarbeylinin hamarat hanımlarının elinden bir başka güzel olan yemektir.
TARHANA BULAMASI
ÜZÜM BEKMEZİ
KUŞBURNU
BÖĞÜRTLEN REÇELİ v.s
Köy mutfağı Erbaa mutfağı kadar zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder